Vanliga frågor

Vad har ni för garantier?
Svar: Vi har 1 års garantier på fyllningar och 5 års garantier på protetik. För att garantin skall gälla måste behandlingen vara den som tandläkaren rekommenderat i första hand. Ring gärna för en bedömning.

Mitt tandkött är svullet och blöder ibland. Hur försvinner en tandköttsinflammation?
Svar: Om man kan göra rent tänderna i anslutning till en tandköttsinflammation försvinner den efter ett par dagar. Borsta med mjuk borste och gör rent mellan tänderna. Om det gör för ont att borsta rent kan du skölja med Corsodyl som köps på apoteket.

Jag har dålig andedräkt. Vad beror det på?
Svar: Orsaken till dålig andedräkt kan vara flera – mat som blivit kvar mellan tänderna, muntorrhet, rökning, bakteriebeläggningar kring tänderna eller på tungan, sjukdomar, tandlossning.

Det ilar i min nylagade tand, är det farligt?
Svar: När en tand är nylagad kan det vara så att den ilar efteråt. Den utsätts för påfrestningar vid borrning och nerven kan bli irriterad. Problemet försvinner då om tanden får tid att återhämta sig. Det kan också hända i vissa fall att hålet varit djupt och att pulpan (nerven) tagit skada och att tanden då kan behöva en rotfyllning för att symtomen skall försvinna.

Hittar du inget svar?

Skicka din fråga till oss så svarar vi så snabbt vi kan!